… stiati ca …
– Anasonul vine din Egipt, Mexic sau Spania si este extras din fructele de anason stelat, anasonul da un gust mai fin mancarurilor pe baza de ciperci si peste;
– Coriandrul provine din India si Sri Lanka , se foloseste la fripturi si vanat;
– Cuisoarele provin din estul Indiei si Madagascar , se folosesc la sosuri si prajituri;
– Chimbirul este importat din Asia si America de Sud, fragezeste mancarurile din carne;
– Kardamomul este importat de obicei din India , face parte din aceeasi familie cu ghimbirul, se foloseste la condimentarea preparatelor pe baza de carne;
– Nucusoara este fructul nucului tamaios si provine din Indonezia si Sri Lanka , se pune in salate si mancaruri cu carne, nu folositi nucusoara mai veche de un an, pot aparea tot felul de micoze periculoase;
– Scortisoara vine mai ales din Sri Lanka , se foloseste la sosuri si prajituri, batoanele de scortisoara sunt mult mai aromate decat praful;
– Sofranul se cultiva in zona Marii Mediterane si in special in Spania, se pune in orez si in cozonac pentru a le da o culoare galbena-aurie.